Fra den 29. oktober er det påbudt at bære mundbind når man møder op i konsulationen

Den nye COVID-19 virus er en såkaldt coronavirus, der dækker over en stor familie af forskellige typer vira, der varierer lidt.

Overordnet set er de fleste coronavirusser normalt forekommende og ganske ufarlige. Det er en klassisk forkølelsesvirus og en af de hyppigste årsager til forkølelse. De almindelige, klassiske coronavirusser har vi cirkulerende hver vinter, hvor de giver anledning til omkring en tredjedel af alle almindelige forkølelsestilfælde i Danmark

Årsagen til at COVID-19 ser ud til at være mere farlig end almindelige Coronavira er, at den angriber de nedre luftveje.

COVID-19 smitter via dråbesmitte og kontaktsmitte. Dråber kan dels være i op til ca. en meters afstand fra en smittet, dels spredes lidt længere via host og nys, Kontaktsmitte er direkte kontakt med sekret fra en smittet.

Hvis du bliver syg

Får du symptomer der kan komme fra Coronavirus (det vil sige: feber over 38 og enten hoste, ondt i halsen eller vejrtrækningsbesvær), indtil 14 dage efter du kan være udsat for smitte, er det vigtigt, at du ringer til os, og IKKE blot møder op.

Du kan være smittet, hvis du inden for de seneste 14 dage har været i kontakt med en person der er, eller er mistænkt for at være smittet eller hvis du har været i Fastlandskina, Sydkorea, Japan, Singapore, Hong Kong, Iran eller følgende fire regioner i Italien: Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte, Veneto.
Vi skal nok hjælpe dig, men det er vigtigt du ikke udsætter andre for smitte. Bliv hjemme og ring!

Uden for vores åbningstider skal du ringe til 1813.

FOREBYG SMITTE FRA CORONAVIRUS

  • God håndhygiejne, primært håndvask, evt. hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre. Undgå at have hænderne unødigt i næse- og mundregionen.
  • Undgå kontakt med personer, der hoster, nyser eller har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion
  • Host eller nys i engangslommetørklæde, alternativt i albuebøjningen
  • Masker og mundbind er ikke nødvendige.

Hermed beskytter man både sig selv og andre mod smitte.

FOREBYG SMITTE FRA CORONAVIRUS

Sundhedsstyrelsen, spørgsmål og svar

Udenrigsministeriets Rejsevejledninger

Statens Serum Institut – løbende opdatering

Udbredelse (globalt)